Header Bericht LavaLierHerentals Finale - 29 mei 2019

LAVA: Lier – Herentals Finale – 29 mei 2019

LAVA: Lier – Herentals Finale – 29 Mei 2019

Na een nipt verloren finale in 2018 tegen ons zwarte beest Bevel A, konden we revanche nemen in de halve finale 2019. En dat deden onze jongens met verve. Met een 9 – 4 overwinning eisten ze hun plek op in de finale. Wegens communie op 30 mei werd onze wedstrijd een dag verplaatst, van 30 mei naar 29 mei.

Toen we onze tegenstander kenden voor de finale: Lyra-Lierse, wisten we dat we hier allen top moesten zijn om een goed resultaat neer te zetten. Onze selectie voor de finale: Ferre Beniest, Gommaar Brison, Joseph Brito Tabe, Lowie Dyck, Keanen Engels, Loïc Fleerackers, Stan Laenen, Xander Van Boeckel

De wedstrijd:
Op het kunstgrasveld te VC Herentals zagen we onze jongens snel de touwtjes in handen nemen. Een snelle voorsprong gaf SK Rita vleugels, en na 2 kwartier stond er 3 – 7 op het scorebord. De overwinning lag ons voor het grijpen. Maar… onder impuls van een grote supportersdelegatie kon Lyra-Lierse zich terug in de wedstrijd knokken. Onder de indruk van de situatie en serieus onder druk van een voetbaltechnisch zeer sterk samenhangende ploeg werden onze jongens tegen het eigen doel gedrukt. Met sterk verdedigend werk en natuurlijk ook wat geluk aan onze zijde stonden de bordjes enkele minuten voor tijd gelijk op 10 – 10.

Het was pompen of verzuipen. Beide supportersclans, uitzonderlijk talrijk aanwezig, schreeuwden zich schel. Oorverdovend, een echte cupmatch … Het zal toch niet waar zijn hee, een déjà-vue gevoel (finale 2018) stak eventjes de kop op, met nog enkele minuten te spelen. Maar dan de verlossing, met een knappe vrije trap en nadien dito individuele actie nam SK Rita Berlaar uiteindelijk de maat van Lyra-Lierse. 10 – 12 wat een wedstrijd!

Een fantastische, unieke prestatie, die iedereen die zich een jaar heeft ingezet voor al onze U8jes nog lang zal bijblijven. Wat een topteam, … spelertjes, trainers, ouders, supporters!